Selecteer een pagina

Kunstgalerij Albricht

Kunstgalerij Albricht werd in 1973 opgericht in Arnhem door wijlen Peter Albricht, de vader van de huidige eigenaar Bob Albricht.

De kunsthandel en galerie is sinds 2002 gevestigd in het voormalige gemeentehuis “Het Huys te Oosterbeek”, anno 1866, van het oude kunstenaarsdorp Oosterbeek, panoramisch gelegen aan de Rijn bij Arnhem. De kritisch samengestelde collectie omvat 19e en vroeg 20ste eeuwse Hollandse en Franse schilderkunst , niet zelden van museale kwaliteit. Door het jaar heen worden regelmatig tentoonstellingen en evenementen georganiseerd.

Vanaf 2014 is Albricht ook in Londen vertegenwoordigd met een tweede galerie. Onder de naam Albricht London wordt vanuit Pall Mall om de hoek van de kunstminnende wijk St. James’s de meer internationale clientèle bediend. Temidden van alle grote mode- en juwelenhuizen alsmede veilinghuizen Christie’s en Sotheby’s ligt de nadruk meer op internationale impressionistische- en klassiek-moderne kunst.

Daarnaast geeft Albricht jaarlijks acte de présence op de kunstbeurzen TEFAF Maastricht en PAN Amsterdam.

Bob Albricht

Al op jonge leeftijd wist Bob Albricht zich omringd met mooie kunst. Na een aantal jaren studie Kunstgeschiedenis in Groningen  begon de samenwerking met zijn vader. In 2002 verhuisde Kunstgalerij Albricht naar de huidige locatie in Oosterbeek. Enkele jaren later, in 2009 heeft nam hij het bedrijf over.  Door deze bedrijfsopvolging is het levenswerk van zijn vader met dezelfde liefde voor kunst voortgezet. In 2014 vond een uitbreiding plaats naar Londen om aan de toenemende internationalizering te voldoen.

Bob is tevens RegisterTaxateur op het vakgebied 19e Eeuwse Kunst en als zodanig erkend en geregistreerd door de Federatie van Taxateurs Makelaars en Veilinghouders in roerende zaken (Federatie TMV onder nr. 2010/13) en gecertificeerd door de ‘Stichting Hobéon/SKO Certificatie‘.

Contactformulier
Maximale uploadgrootte: 134.22MB

Welkom bij Kunstgalerij Albricht

W.H. ( Wim) Schumacher Veld met korenschoof

J.TH. ( Jan) Toorop Twee meisjes uitkijkend over zee

J.C.B. ( Jan) Sluijters Twee dansende vrouwen, Bal Tabarin

 

TEFAF Maastricht 2019
Stand impressions