Kunstgalerij Albricht te Oosterbeek

Kunstgalerij Albricht werd in 1973 opgericht in Arnhem door wijlen Peter Albricht, de vader van de huidige eigenaar Bob Albricht.

De kunsthandel en galerie is sinds 2002 gevestigd in het voormalige gemeentehuis “Het Huys te Oosterbeek”, anno 1866, van het oude kunstenaarsdorp Oosterbeek, panoramisch gelegen aan de Rijn bij Arnhem. De kritisch samengestelde collectie omvat 19e en vroeg 20ste eeuwse Hollandse en Franse schilderkunst , niet zelden van museale kwaliteit. Door het jaar heen worden regelmatig tentoonstellingen en evenementen georganiseerd.

 Albricht geeft jaarlijks acte de présence op de kunstbeurzen TEFAF Maastricht en PAN Amsterdam.

Bob Albricht

Al op jonge leeftijd wist Bob Albricht zich omringd met mooie kunst. Na een aantal jaren studie Kunstgeschiedenis in Groningen  begon de samenwerking met zijn vader. In 2002 verhuisde Kunstgalerij Albricht naar de huidige locatie in Oosterbeek. Enkele jaren later, in 2009 heeft nam hij het bedrijf over.  Door deze bedrijfsopvolging is het levenswerk van zijn vader met dezelfde liefde voor kunst voortgezet. In 2014 vond een uitbreiding plaats naar Londen om aan de toenemende internationalizering te voldoen.

Bob is tevens RegisterTaxateur op het vakgebied 19e Eeuwse Kunst en als zodanig erkend en geregistreerd door de Federatie van Taxateurs Makelaars en Veilinghouders in roerende zaken (Federatie TMV onder nr. 2010/13) en gecertificeerd door de ‘Stichting Hobéon/SKO Certificatie‘.

Leave this field blank
Kies bestand
Uploading… (0%)

Oops. This file type isn’t allowed.

This file size is too big.