Selecteer een pagina

Kunstgalerij Albricht

Kunstgalerij Albricht werd in 1973 opgericht door wijlen Peter Albricht te Arnhem. Sinds 1997 is ook de oudste zoon Bob aan de zaak verbonden.

Albricht is momenteel gevestigd in het voormalige gemeentehuis “Het Huys te Oosterbeek”, anno 1866, van het oude kunstenaarsdorp Oosterbeek, panoramisch gelegen aan de Rijn bij Arnhem. De kritisch samengestelde collectie omvat zeldzame Hollandse en Franse schilderkunst voor fijnproevers, niet zelden van museale kwaliteit.

Vanaf 2014 is Albricht ook in Londen vertegenwoordigd met een tweede galerie. Onder de naam Albricht London wordt vanuit Pall Mall om de hoek van de kunstminnende wijk St. James’s kan de meer internationale clientèle worden bediend. Temidden van alle grote mode- en juwelenhuizen alsmede veilinghuizen Christie’s en Sotheby’s ligt de nadruk meer op internationale impressionistische- en klassiek-moderne kunst.

Daarnaast geeft Albricht jaarlijks acte de présence op de kunstbeurzen TEFAF New York, TEFAF Maastricht en PAN Amsterdam.

Bob Albricht

Sinds 1997 is de oudste zoon Bob aan het familiebedrijf verbonden. Al sinds jonge leeftijd wist hij zich omringd met zeldzame kunstwerken. Na een aantal jaren studie Kunstgeschiedenis in Groningen keerde hij terug naar de kunsthandel in Velp om vanuit daar met zijn vader Peter (1939-2009) te gaan samenwerken. Om de fijne kneepjes van het vak te leren heeft hij dagelijks een beroep kunnen doen op de kennis en ervaring van zijn vader.

In 2002 verhuisde Kunstgalerij Albricht naar de huidige locatie in Oosterbeek. Enkele jaren later, doordat zijn vader Peter ernstig ziek werd, heeft Bob de dagelijkse leiding in zijn geheel overgenomen. Door deze bedrijfsopvolging is het levenswerk van zijn vader met dezelfde liefde voor kunst voortgezet.

Bob is tevens RegisterTaxateur op het vakgebied 19e Eeuwse Kunst en als zodanig erkend en geregistreerd door de Federatie van Taxateurs Makelaars en Veilinghouders in roerende zaken (Federatie TMV onder nr. 2010/13) en gecertificeerd door de ‘Stichting Hobéon/SKO Certificatie‘.

Contactformulier
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 2.1MB

WIJ WENSEN U GOEDE FEESTDAGEN EN HOPEN U IN HET NIEUWE JAAR WEER TE ZIEN!

J.W.Sluiter (Willy)

J.W.(Willy)Sluiter 

"Sky jumping"

Share this product!